Afdrukken

Dat New Orleans en Louisiana o.a. synoniemen zijn voor traditionele jazz, is bij de liefhebber van deze muziek een aloud begrip. Het zijn dié twee namen die samengevoegd als Orleana de naam vormen van dit orkest. Het orkest is samengesteld uit geroutineerde jazzmuzikanten die al menig jaar de New Orleans traditionele jazz stijl beoefenen.

De muzikale inspiratie van deze band gaat terug naar de jaren ’20. De componist heeft ooit bedoeld een boodschap muzikaal te vertolken. Het begrijpen en zich inleven in deze boodschap is waar “Orleana” zich op toelegt. Zo ontstaat een muzikale vertaling in de vorm van een verhaal waarbij ieder instrument iets te vertellen heeft, zowel in het collectief als in de soli. Het geheel samen zweept het enthousiasme op en het effect is meer dan merkbaar bij zowel de muzikanten, als bij het publiek.

De Orleana Jazzband treedt veelvuldig op in binnen-en buitenland tijdens festivals,evenementen en festiviteiten. Verder verzorgt de band ook regelmatig de muzikale invulling tijdens Jazz kerkdiensten.

Met de komst van zangeres Violetta is een extra dimensie aan dit orkest toegevoegd. De roots van Violetta liggen in het Caribische gebied en al jong heeft zij haar zang talenten ontwikkeld. Als solo- of gastzangeres maar ook deel uitmakend van gerenommeerde gospelkoren, is zij inmiddels uitgegroeid tot een allround artieste die zeker niet alleen het traditionele gospelrepertoire volledig beheerst.

De jarenlange ervaring van de leden van dit orkest en de stijlvolle presentatie staan borg voor een succesvol optreden.

Bezetting:

Violetta Roosberg - Zang
Wil van Gessel - Klarinet/Altsax/Bluesharp/Zang
Walter van Andel - Trompet
Anton Verlee - Trombone
Arjan de Swart - Stringbas
Willem Deutekom - Banjo/Gitaar
Matthijs Duyzer - Drums