Afdrukken

Een formatie die iedereen zal verrassen. De band speelt hoofdzakelijk in de stijl van de New Orléans jazz van na de tweede wereldoorlog. Maar de repertoirekeuze ligt breder, o.a. met uitstapjes naar Latin en veel eigen originele composities. 

Tijdens het luisteren naar deze band zult u zeker verbaasd zijn van de mogelijkheden van de traditionele jazz.  De band speelt zonder trompet, maar Jos de Brouwer lost met zijn sopraansax dit euvel perfect op door de lead te nemen in de verschillende nummers. Jos is op alle saxen goed thuis. Een band die door kenners van de jazz bijzonder wordt aanbevolen.  Een formatie die u beslist in de goede Jazzsfeer zal brengen als start van het nieuwe jaar.

De band is ontsproten uit de Happy Feet, een formatie die jaren lang een bekend gezicht was in de Brabantse jazzwereld. Er is met de vorming van dit New Orléans Quintet een goede stap gezet naar mooie spontane jazz met veel variatie. Rob  Adriaansen op trombone heeft in deze formatie een ideale plek gevonden om zijn kwaliteiten te profileren, met mooie solo's. Jos de Brouwer is de leider van de band. Hij neemt in de band een heel assortiment saxen voor zijn rekening, waarbij de sopraansax de meeste aandacht krijgt. Er worden prachtige nummers gepresenteerd door de beiden blazers. Zij worden bijgestaan door een geweldige ritmegroep bestaande uit Jos Koster op tenor banjo, op contrabas Brian Turnock. Muzikanten die hun métier uitstekend beheersen. Op drums de jonge charmante Lielian Tan die duidelijk te kennen geeft plezier in haar werk achter de trommels te hebben. De muziekkeuze en arrangementen zijn bij deze band prima verzorgd.

Jos de Brouwer

sopraan-, alt-, tenorsax

Rob Adriaansen

trombone

Rino van Hooijdonk

gitaar

Joep Peeters

piano

Brian Turnock

contrabas

Reinhard Küpper

drums