Afdrukken

Al vanaf 1959 is de Arnhemse Storyville Jassband te vinden op nationale en internationale podia. Ze doen dat met hun eigen opvatting van Classic Jazz, een verzamelnaam voor de jazzmuziek vanaf toen die in New Orleans ontstond, tot en met de Swingperiode.

Tot het moment dat de Beatles en andere groepen de popmuziek gingen overheersen, was jazzmuziek de meest gehoorde populaire muziek. Door bands als die van Chris Barber, Kenny Ball en Mr. Acker Bilk werden wereldhits gescoord. Het is die stijl die opklinkt als de Storyville Jassband speelt. 

De SJB heeft zich nationaal en internationaal sterk geprofileerd met het winnen van Jazzcompetities, het uitbrengen van CD’s en het optreden in jazzclubs en op festivals in vele landen. Zo is de band opgetreden in Duitsland, Engeland, Frankrijk, België, Zwitserland, Denemarken en op Mallorca.

Gedurende al die jaren is de Storyville Jassband enthousiaste en aanstekelijke muziek blijven maken, muziek die opwekkend en ritmisch klinkt, uitermate geschikt, niet alleen om naar te luisteren, maar ook om op te dansen.  

In de loop der jaren verschenen er van de SJB 12 CD’s waarop de band in meerdere bezettingen is te horen. Onlangs is de CD "Storyville Specials" uitgebracht met een mix van eerdere CD's.

De band treedt op in de volgende bezetting:

Peter van de Geijn – cornet,  vocals; Henk van de Ven – klarinet; Peter Dobbe – trombone, sologitaar, vocals; Henk van Mulligen – banjo, gitaar; Hein van Rooijen – bas; Berry Schuuring – drums.